HU | RO | EN
augusztus 03, 2020, hétfő
Ma Hermina napja van
augusztus 03, 2020, hétfő
Ma Hermina napja van
1 EUR = 4.8351 RON | 1 USD = 4.1131 RON | 100 HUF = 1.4009 RON
1 EUR = 4.8351 RON | 1 USD = 4.1131 RON | 100 HUF = 1.4009 RON

Képgaléria


Eseménynaptár

A madéfalvi ifjúsági fúvószenekar tevékenységeiről

december 17, 2018

Madéfalva Önkormányzatának köszönhetően lassan negyedik éve, hogy Madéfalván rendszeres zenei oktatás folyik, azaz a madéfalvi ifjaknak lehetősége van helyben hangszeres okatatásban részesülni. Ez a lehetőség elsősorban a helyi tanács tudatos értékteremtő és értékmegőrző gondolkodásának a hozadéka, ugyanis évekkel ezelőtt komolyan gondoltak a madéfalvi ifjúság kultúrális fejlődésének kialakítására, amely akkor elsősorban egy kultúrális  stratégiai terv megrendelésével indult útjára. A cél az volt, hogy a madéfalvi gyerekek kultúrális tevékenysége minél szélesebb körben fejlesztésben részesüljön, így merült fel  többek közt egy helyi ifjúsági fúvószenekar megalakításának az ötlete. 
 Az elmúlt évek során több pályázat révén sikerült elérni az Önkormányzatnak, hogy minőségi fúvós és ütős hangszereket vásároljon a település részére, amelyet jelenleg a helyben tanuló gyerekek használhatnak ingyenesen. A hangszeroktatásra is sikerült eddig folyamatos anyagi támogatásokat szerezni, melyre a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., (Magyar Kormány),  és Madéfalva Önkormányzata együttesen nyújtottak jelentős anyagi hozzájárulást, így a fúvóshangszert tanulni vágyó gyerekek tandíját is folyamatosan nagy százalékban biztosítani tudják ezekből a forrásokból. 
A hangszeres oktatás jelenleg is működik közel 50 gyerekkel akiket a csíkszeredai "Nagy István" Művészeti Líceum fúvós és ütős szakos tanárai oktatnak. A zenekar eddig fellépet a Hagymafesztiválok alkalmával, egyéni évvégi koncerteken a helyi Művelődési Központban és a Közbirtokosság épületében, valamint szeptemberben közreműködtek a Kultúrotthon épületfelújításának átadási-megnyitó ünnepségén is.
Az idei évben a hangszeres tanulás mellett november folyamán elkezdődnek a fúvószenekari próbák, így a tavaly megszerzett hangszeres tapasztalatokat csoportban-, azaz zenekarban is kamatoztathatják a gyerekek. Aki szeretné meghallgatni a madéfalvi ifjúsági fúvószenekar következő fellépését, az december hónap folyamán megteheti, ugyanis karácsonyi koncerttel örvendeztetik meg hamarosan a nagyközönséget.
 
Az érdeklődőket szeretettel várjuk fellépéseinkre a madéfalvi ifjúsági fúvóscsapat nevében Berze Albert karmester!
Eseménynaptár

Időjárás

27.78 ℃

Mozaik - Madéfalva község lapja

Videógaléria


Facebook