HU | RO | EN
május 20, 2018, vasárnap
Ma Bernát, Felícia napja van
május 20, 2018, vasárnap
Ma Bernát, Felícia napja van
1 EUR = 4.6303 RON | 1 USD = 3.9308 RON | 100 HUF = 1.4578 RON
1 EUR = 4.6303 RON | 1 USD = 3.9308 RON | 100 HUF = 1.4578 RON

Képgaléria


Eseménynaptár

Bécsből hoztak lángot a csíki otthonokba

december 15, 2016

Betlehemi békelángot hoztak Bécsből vasárnap a csíki cserkészek, akik részt vettek az osztrák lángátadó ünnepségen. A láng több csíki településen is átvehető lesz majd.
A betlehemi Születés-templomából származó békelángot cserkészek viszik szerte a világba. A betlehemi békelángot Bécsből Csíkszeredába a Romániai Magyar Cserkészszövetség Csík körzeti delegációja hozta el. A negyvennyolc csíkszéki – köztük madéfalvi, csíkrákosi, csíkszentmihályi, csíkmadarasi, csíkdánfalvi, gyimesbükki és csíkszeredai – cserkész december hetedikén indult el, hogy tizedikén, szombaton átvehessék a békelángot az ebből az alkalomból szervezett ünnepségen – számoltak be a delegáció tagjai.

A békeláng átadási ünnepségén 24 ország cserkészei vettek részt. Mint a csíkiak fogalmaztak, „a legszebb pontja az ünnepségnek az volt, amikor a Miatyánkot mintegy huszonnégy különböző nyelven egyszerre imádkoztuk. Az ember egyszerre érzi magát közelebb Istenhez és embertársaihoz egyaránt, egy ilyen helyzetben eltűnnek a nyelvi akadályok is.”

A láng átvétele után a hazaúton több településen is megálltak lángot osztani a templomokban és cserkészcsapatoknál. Vasárnap este Csíkszeredába is megérkeztek a békelánggal, ahonnan a péntek délután négy órától kezdődő Szeretetmorzsa rendezvényen – a városi adventi koszorú mellett – vehető át és vihető haza a szimbolikus láng. A korábbi évekhez hasonlóan a cserkészek szeretnék, ha azt követően minél több csíkszéki településen tartanának lángátadó ünnepséget, ezzel kapcsolatban már egyeztetnek a plébánosokkal.

A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa támogatta! Eseménynaptár

Időjárás

13.82 ℃

Mozaik - Madéfalva község lapja

Videógaléria


Facebook