HU | RO | EN
június 18, 2018, hétfő
Ma Arnold, Levente napja van
június 18, 2018, hétfő
Ma Arnold, Levente napja van
1 EUR = 4.6662 RON | 1 USD = 4.0240 RON | 100 HUF = 1.4454 RON
1 EUR = 4.6662 RON | 1 USD = 4.0240 RON | 100 HUF = 1.4454 RON

Képgaléria


Eseménynaptár

Csík körzeti regös tábor

október 26, 2017

Cserkészek vidám kacagásával volt tele 2017 október 20-22 között a csíkrákosi Cserei Mihály Általános iskola.
Immár harmadik alkalommal sikerült megszervezni a Hargita Megye Tanácsa jóvoltából a Csík körzeti regös tábort.
A péntektől vasárnapig (október 20-22) tartó rendezvényen közel 120 cserkész vett részt a Csík körzeti cserkészcsapatokból! A rendezvény elsődleges célja olyan hagyományos mesterségek bemutatása, kipróbálása, amely „életképessé” tudja tenni a felnövekvő generációt.
A program első napján cserkészeink a népmesék világába csöppentek, Györfi Erzsébet népdalénekes, pedagógus felvezetésével! Az előadás után minden csapat eljátszahott egy számára kiadott mesét, amely nagy sikert aratott! 
A második napon nyolc kézműves mester segítségével a cserkészek különböző hagyományos mesterségek rejtelmeibe kaptak betekintést. Így próbálhatták ki a vesszőfonást, készíthettek szebbnél szebb kosarakat, az agyagozást, a gyöngyszövést, a horgolást, amelyek által különböző ékszereket készíthettek maguknak, a bútorfestést, a fafaragást, és a szappankészítést.
A szombati nap fénypontja a táncház előtti ünnepség, amely által Csík körzet csapatai 80 ing és 40 kalap tulajdonosai lettek, a “A Csík körzeti Cserkészcsapatok viselet tárának bővítése” projekt révén, amely Hargita Megye Tanácsa jóvoltából jött létre.
Ezt a napot este táncházzal zártuk, amelyet a csíkmadarasi Antal család vezetett, akik immáron visszatérő vendégei a regös táboroknak! 
A harmadik, egyben zárónap fontos része volt a hálaadó szentmise, amelyet Simó Gáspár cserkészvezető celebrált a csíkrákosi templomban! 
Hálás köszönet mindazoknak a mesterembereknek, akik ennek a programnak a megvalósításában segítségünkre voltak, a szülőknek, akik elengedték gyermekeiket, valamint a csíkrákosi Cserei Mihály Általános Iskola vezetőségének, akik rendelkezésünkre bocsátották az iskolát helyszínként. Külön köszönet Csíkrákos Önkormányzatának a támogatásért, a kultúrotthon biztosításáért! Ugyanakkor köszönet a Csompoly Közbirtokosságnak, Darvas Judit és János Előd vállalkozónak a nyújtott támogatásért!

Rendezvényünk fő támogatója Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány!

Szőcs Szilveszter
elnök
Csíki Cserkészekért Egyesület


Eseménynaptár

Időjárás

17.73 ℃

Mozaik - Madéfalva község lapja

Videógaléria


Facebook