HU | RO | EN
január 23, 2020, csütörtök
Ma Zelma, Rajmund napja van
január 23, 2020, csütörtök
Ma Zelma, Rajmund napja van
1 EUR = 4.7786 RON | 1 USD = 4.3095 RON | 100 HUF = 1.4244 RON
1 EUR = 4.7786 RON | 1 USD = 4.3095 RON | 100 HUF = 1.4244 RON

Képgaléria


Eseménynaptár

Hagyományőrző tánctábor

október 24, 2018

A néptáncoktatás egyre nagyobb teret hódít a madéfalvi ifjúság körében, jelen pillanatban több mint 150 gyerek és fiatal vesz részt folyamatos táncoktatáson korosztályok szerinti csoportokban. Immáron harmadik éve, hogy a Madéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés keretén belül a Mereklye néptánccsoport közösen a cserkészekkel hagyományőrző tánctábort szervez. A helyszín idén is a gyimesvölgyi borospataki Skanzen panzió területe volt szeptember 21-23 között, ahol a táj szépsége mellett a rusztikus környezet adja meg azt a hangulatot, ami egy tánctábor megalapozásához szükségeltetik.
           A projekt keretén belül biztosítva volt egy őszi hagyományőrző tánc- és kézműves tábor a résztvevők számára, ahol elméleti és gyakorlati tudást sajátíthattak el szakképzett oktatoktól, meghívott adatközlőktől ugyanakkor csapattépítő tréningek, ősi mesterségek bemutatójára és kiprobálására is lehetőség volt. A rendezvény elsődleges célja olyan hagyományos mesterségek bemutatása, kipróbálása, amely „életképessé” tudja tenni a felnövekvő generációt. A résztvevők többek között kipróbálhatták a vesszőfonást, készíthettek szebbnél szebb kosarakat, a horgolást, a hímzést amelyek által különböző ékszereket készíthettek maguknak, az ostorfonást és a szappankészítést is. A tábor előre megszervezett programopontok alapján zajlott. 
          A rendezvény fénypontja a péntek és szombat esti táncház volt, ahol a résztvevők bemutathatták a tanultakat, illetve vígan mulathattak, ameddig a kedvük bírta.
Az idei hagyományőrző tánctábor a Mereklye néptánccsoport és a madéfalvi 139. Tamás András cserkészcsapat szervezése által, a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságához tartozó Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával jöhetett létre! 


Szőcs Szilveszter


szilvi

Eseménynaptár

Időjárás

-10.03 ℃

Mozaik - Madéfalva község lapja

Videógaléria


Facebook