HU | RO | EN
június 18, 2018, hétfő
Ma Arnold, Levente napja van
június 18, 2018, hétfő
Ma Arnold, Levente napja van
1 EUR = 4.6662 RON | 1 USD = 4.0240 RON | 100 HUF = 1.4454 RON
1 EUR = 4.6662 RON | 1 USD = 4.0240 RON | 100 HUF = 1.4454 RON

Képgaléria


Eseménynaptár

Hétvégén lezajlottak a Madéfalvi Falunapok

június 26, 2017

Az elmúlt hétvégén zajlottak a  Madéfalvi Falunapok, amelyek a Jézus Szent Szíve Ünnepe alkalmából kerültek megszervezésre.  A három napos rendezvénysorozat számos színes programot kínált a helyieknek. A pénteki  búcsúünnep alkalmából a szentmisét Málnási Demeter kósteleki plébános cerebrálta a madéfalvi plébániatemplomban.

A hétvégi rendezvények többnyire a sportról, zenéről, táncról és szórakozásról szóltak. Helyet kapott a labdajátékok kategóriájában a minifoci és a női labdarugó torna, amelynek helyszínéül az Amadé panzió focipályája szolgált. A lovas sportok kedvelőit várták szombaton a borvízforrás melletti focipályára, ahol lovas-szekeres ügyességi versenyre került sor több kategóriában. A lóhátas ügyességi vetélkedőn gyerekek  és felnőttek egyaránt részt vehettek, a hagyományos parasztszekeres fogathajtó veresenyen egyes-, illetve kettős fogatokkal indulhattak a veresenyezni vágyók. A madéfalvi Kincsem Sport Egyesület társszervezőként vett részt a lovasprogram szervezésében és lebonyolításában, külön köszönettel tartozunk neki. A lovas-szekeres ügyességi versenyt követően a résztvevők egy önkéntes tűzoltó bemutatót is megtekinthettek a helyszínen. Este pedig a helyi kultúrotthonba  táncházas bálba várták a múlatni vágyókat.

A vasárnap délelőtti szentmisét követően került sor a Napközi szomszédságába épülő délutáni foglalkoztató alapkő letételére, ezzel hivatalosan is elindítva az oktatási létesítmény építési munkálatait. Ebből az alkalomból szimbólikusan egy időkapszulát helyeztek el az épülendő intézmény helyére, amelybe belekerültek Madéfalva lakosságára, diákjainak számára és a projektre vonatkozó eddigi adatok. Ugyanakkor belehelyezték a helyi “Mozaik”újság pár példányát az afterschool látványtervét és egy adathordozót.

A napközi melletii téren vasárnap délután kezdődtek a kultúrális előadások olyan fellépőkkel, mint  a Zöld Péter  Általános Iskola Gyermekdalköre, a Rokolya Hagyományőrzők, a helyi Mereklye Néptánccsoport, a Madéfalvi Dalkör, Györfi Erzsébet népdalénekes, illetve a Madéfalvi Ifjúsági Fúvószenekar premierjét is hallhatták a jelenlévők. Este hét órától nótaesten vehettek részt az érdeklődők a Csíkmadarasi Népi Zenekarral, fél tíztől pedig utcabál következett, ahol a bulis hangulatot az Autostop MS zenekar biztosította. A Madéfalvi Falunapok végső fénypontját az este 11 órakor kezdődő tűzijáték  adta. 

Eseménynaptár

Időjárás

17.73 ℃

Mozaik - Madéfalva község lapja

Videógaléria


Facebook