HU | RO | EN
június 18, 2018, hétfő
Ma Arnold, Levente napja van
június 18, 2018, hétfő
Ma Arnold, Levente napja van
1 EUR = 4.6662 RON | 1 USD = 4.0240 RON | 100 HUF = 1.4454 RON
1 EUR = 4.6662 RON | 1 USD = 4.0240 RON | 100 HUF = 1.4454 RON

Képgaléria


Eseménynaptár

MEGHíVÓ A MADÉFALVI SICULICIDIUM TEMPLOM SZENTELÉSI ÜNNEPSÉGÉRE

július 12, 2017

Történelmi eseménynek leszünk tanúi július 22-én, szombat délután 17.00 órakor. Templomszentelés lesz falunkban, a Szent Anna búcsúval egybekötve. Történelmi pillanat, hisz közel száz éve történt még ilyen községünkben. És nemcsak az esemény ritkaságától annyira fontos, hanem a mondanivalója az amit tűkröz ez az épület, és az, hogy mekkora erő rejlik egy közösségben amely ma ilyen feladatra vállalkozik. Ez esemény egyedisége abban is megnyilvánul, hogy a felszentelést falunk szülöttje, Ft. Tamás József  segédpüspök fogja elvégezni. Nekünk, Madéfalván élőknek sem megszokott esemény - de biztos vagyok, hogy a püspök úrnak is felemelő érzés lesz a szülőfalujában templomot szentelni.

A 2012-ben elkezdett epületről csak annyit mondanék, hogy nem egy megszokott építkezési formát követ, de annál nagyobb mondanivalóval bír úgy stílusával mint szépségével. Ahhoz, hogy ezen epületünk minden elemét megérthessük és a jövőben értékelhessük, arra kérek mindenkit, hogy minél többen szánjuk rá erre a történelmi eseményre a szombat délutánunkat - egyrészt, hogy ünnepibbé tegyük ezt az eseményt, másrészt, hogy résztvegyünk az épület felszentelésén és bemutatásán, megértvén ezáltal minden elemét és értékét, amelyet magába foglal.

Szent Anna tiszteletére és a Madéfalvi Veszedelem emlékére építettük templomunkat, az lenne igazán szép ha minél többen székelyruhában tennénk ünnepélyesebbé ezt az eseményt.   

 

Szentes Csaba

 projektmenedzser

Eseménynaptár

Időjárás

17.73 ℃

Mozaik - Madéfalva község lapja

Videógaléria


Facebook