HU | RO | EN
május 29, 2020, péntek
Ma Magdolna napja van
május 29, 2020, péntek
Ma Magdolna napja van
1 EUR = 4.8426 RON | 1 USD = 4.3517 RON | 100 HUF = 1.3886 RON
1 EUR = 4.8426 RON | 1 USD = 4.3517 RON | 100 HUF = 1.3886 RON

Képgaléria


Eseménynaptár

Mereklye hírek

október 31, 2019

A Perkői Néptáncfesztivál után három héttel, július 6.-án, a népszerű Ezer Székely Leány Találkozón kaptunk lehetőséget, hogy a kicsikkel kiegészülve betöltsük a nyereg színpadát felcsíki táncokat bemutatva. A köszöntő beszédek után szinte azonnal mi következtünk, így a nap további részében élvezhettük a rendezvény és a kedvező időjárás adta lehetőségeket. Egy hét múlva, július 14.-én Csernátonba vezetett útunk, ahol mesés táj, Ika-vára és esős idő fogadott, ami az egész fesztivál ideje alatt megmaradt. Így a sátrak alatt tere-ferével ütöttük el az időt a fellépés kezdetéig. A felcsíki táncok alá a talpalávalót Mihály Pali és barátai szolgáltatták, a háromszékiek nagy tapssal jutalmazták a produkciót. Két hét múlva hazai pályára eveztünk, a csíkszenttamási falunapok alkalmából került sor a Felcsíki Táncfesztiválra, amelynek rendszeres meghívottjai vagyunk. Vajdaszentiványi táncrendünk egyedülállónak számított a színpadon, így elnyerte a közönség tetszését. 
2019 augusztus 19-26 között a tánccsoport több tagja is résztvett Gyenesdiáson, hiszen együtt táboroztunk a 139. Tamás András cserkészcsapattal. A tábori élet elengedhetetlen része volt a tánc és a népdal, ugyanakkor népszokásainkat is bemutattuk a helyieknek. 
A mozgalmas nyár után sem állt meg az élet, hiszen egy kis pihenő után, a táncpróbák kezdetével a Mereklye tánccsoport itthon is bemutatta tudását a Hagymafesztivál keretén belül. Szeptember 20-22 között a Széken merszervezett tánctáborban vettünk részt, amely szintén feltöltődés volt a résztvevő táncosoknak.
Köszönjük a Bethlen Gábor Alapnak a nyújtott támogatást! 

Ferencz Zsófia Csifi
Eseménynaptár

Időjárás

12.08 ℃

Mozaik - Madéfalva község lapja

Videógaléria


Facebook