HU | RO | EN
május 26, 2019, vasárnap
Ma Fülöp, Evelin napja van
május 26, 2019, vasárnap
Ma Fülöp, Evelin napja van
1 EUR = 4.7612 RON | 1 USD = 4.2560 RON | 100 HUF = 1.4596 RON
1 EUR = 4.7612 RON | 1 USD = 4.2560 RON | 100 HUF = 1.4596 RON

Képgaléria


Eseménynaptár

Összmagyar cserkésztábor

augusztus 15, 2018

2018 július 26 – augusztus 3 között szervezte meg nagytáborát a Külföldi Magyar Cserkészszövetség I-es Európai kerülete Csíkmadarason. Társszervező a Romániai Magyar Cserkészszövetség Csík körzete volt. A tábor, mint ahogy a neve is mondja, összmagyar cserkésztábor volt, hiszen Európa minden magyarok lakta területéről voltak cserkészek, illetve Magyarországról és Erdélyből is voltak résztvevők. 
A közel 200 cserkész a 10 nap alatt megismerhette egymás életvitelét, habár több ezer kilométer távolság választja el cserkészeinket, mégis a cél egy, megmaradni magyarnak ott, abban a közösségben, ahol élünk, és ápolni örökölt kultúránkat.
E határokon átívelő kapcsolatrendszer, a cserkészet révén fiataljaink őrzik őseiktől kapott lángot, és ezt próbáljuk átadni azon cserkésztestvéreinknek is, akik csak a cserkészet keretein belül tudják használni ékes anyanyelvünket!  Értékeink: életrevaló, jellemes fiatalok istenhitre alapozott nevelése, természet szeretete, ismerete és védelme, társadalmi felelősségvállalás, szociális érzékenység, hagyományaink ápolása, csapatmunka, kihívások keresése. A cserkészet a családdal, az iskolával és az egyházakkal együttműködve az egyénre, mint teljes személyiségre tud eredményesen hatni és ezáltal a modern világra készíti fel a fiatalokat. A közösséghez való tartozás élménye által kifejleszti a fiatalokban a szolgálatra való hajlandóságot, a természet megismerése révén elmélyíti az ifjúság természet iránti szeretetét. Cserkészetünk és a cserkésztáborok elengedhetetlen része a honismeret, történelmünk bővebb megismerése, hagyományaink ápolása. Ennek a tábornak a keretmeséje a „Csillagösvényen” nevet kapta. A tábor ideje alatt legnagyobb hangsúly a magyar történelemre volt fektetve. Táborunk segítségével olyan életmódot folytathatnak fiataljaink a mindennapokban, amely által ráébrednek arra, hogy fontos a közösségért a közösségben dolgozni. Szülőföldünk iránt önzetlenül dolgozni, önkéntesen is. Mindemellett nem elég szülőföldünket szeretni, ismerni is kell.E tábor lejárta után, több önkéntes fog részt venni a közösségi tevékenységekben, hiszen a táborozók kapnak egy olyan élményt, amely révén másokat is motiválhatnak a cserkészetre. Ugyanakkor kapcsolatok alakulnak ki szerte a nagyvilágban élő cserkészekkel.
Táborunk nem jöhetett volna létre a Bethlen Gábor Alap támogatása nélkül, ez úton is köszönjük a támogatást! 

Eseménynaptár

Időjárás

9.36 ℃

Mozaik - Madéfalva község lapja

Videógaléria


Facebook